Zastavme Korupciu
Zastavme Korupciu
13. 05. 2015

Spustili sme nový nadačný web

Na narodeniny sa zvyknú oslávencovi rozdávať darčeky. My sme sa rozhodli zobrať to z iného konca a pri prvých narodeninách nášho fungovania sme sa rozhodli pripraviť prekvapenie.

Narodeninové prekvapenie

Na narodeniny sa zvyknú oslávencovi rozdávať darčeky. My sme sa rozhodli zobrať to z iného konca a pri prvých narodeninách nášho fungovania sme sa rozhodli pripraviť prekvapenie.

Nech sa páči, vitajte na celkom novom webe Nadácie Zastavme korupciu.

Web je mŕtvy, nech žije web

Oproti doterajšiemu webu, ktorý slúžil najmä na prezentáciu Nadácie a jej cieľov, naša nová stránka prinesie omnoho viac. Chceme vám predstaviť interaktívne miesto, kde vás budeme informovať o nadačných novinkách, ale zároveň ponúkame aj množstvo nových funkcií.

Portál korupčných káuz

Najvýznamnejšou novinkou nášho nového webu je portál korupčných káuz. Za odštartovanie tohto projektu vďačíme nášmu kolegovi Mariánovi Leškovi. Na portáli bude pre vás pravidelne každý týždeň objasňovať jeden korupčný prípad. Šírenie osvety o korupcii je jeden zo základných cieľov Nadácie, a preto veríme, že Korupčné kauzy sa stanú kvalitným zdrojom informácií pre každého, koho trápi dianie na Slovensku.

Labyrint slovenskej korupcie

Aby bol portál čo najprehľadnejší, rozdelili sme všetky korupčné kauzy do takzvaných seriálov. Každý seriál v sebe obsahuje kauzy, ktoré majú spoločné črty, ako napríklad využitie schránkových firiem. V rámci seriálov potom nájdete detailne opísané konkrétne korupčné kauzy, od začiatku do konca.

Neostávame však len pri opise káuz. Aby sme vedeli pochopiť zložitú schému korupčného labyrintu, musíme si posvietiť na konkrétnych aktérov. Na portáli preto nájdete aj profily firiem, politikov, podnikateľov, či iných osôb, ktoré boli do káuz nejakým spôsobom zapletené. Takto nikdy nestratíte prehľad o tom kto je kto v sieti slovenskej korupcie.

Ďakujeme šikovným chalanom z Phirational, ktorý náš web dali dokopy.

Dúfame, že sa sa vám bude páčiť!


13. 05. 2015
Zastavme Korupciu

Zastavme Korupciu

Cieľom Nadácie je čo najviac obmedziť korupciu a jej ničivé dopady na kvalitu života a podnikania na Slovensku. Snaží sa o to zvyšovaním povedomia o korupcii, jej dopadoch a možných riešeniach, ako aj aktivizáciou širokej verejnosti v otázkach verejného záujmu. Zároveň sa venuje pomoci whistleblowerom, podpore investigatívneho žurnalizmu a presadzovaniu systémových opatrení, ktoré sú nevyhnutnou podmienkou efektívneho boja proti korupcii.